GRATIS VERZENDING VANAF 50,00
ORDERS TOT 10,00 VERZENDKOSTEN 2,50
20% KORTING OP SCHROEVEN

WhatsApp 0682315645

Zelf glaslatten vervangen?

Glaslatten

Glaslatten zijn de latten die ervoor zorgen dat ruiten beter blijven zitten in het kozijn. Glaslatten zijn gemaakt van hout, aluminium of kunststof en zorgen ervoor dat de woning beter geïsoleerd blijft. Door weersomstandigheden, zoals regen, slijten, verrotten of beschadigen glaslatten, waardoor deze vervangen moeten worden. Een klus die een expert of klusjesman kan uitvoeren, maar die ook goed uitgevoerd kan worden door een ervaren doe-het-zelver. 

Hoe glaslatten te vervangen

Volg de volgende stappen om de glaslatten van je woning te vervangen:

 1. Meet, voordat je begint met het vervangen van de glaslatten, eerst de afmetingen op en haal de juiste glaslatten bij de bouwmarkt. Verf de glaslatten in de kleur van het kozijn, voordat je de glaslatten gaat plaatsen. 
 2. Begin dan met het verwijderen van de huidige glaslatten. Deze zijn te verwijderen met een schroevendraaier of met een beitel en hamer. Vergeet niet eerst de kitrand los te maken met een stanleymes of een ander scherp en flexibel mes. 
 3. Belangrijk is om het kozijn schoon te maken voordat de nieuwe glaslat geplaatst wordt. Veeg eerst het stof weg en maak daarna het kozijn schoon met water en terpentine. Indien het kozijn beschadigd is, dan kan deze beschadiging nu licht opgeschuurt en geverfd worden. 
 4. Zaag de glaslat op maat - indien nodig - en geef alvast aan waar de schroeven moeten komen. Plak glasband of isolatieband achterop de glaslat, aan de kant waar de glaslat het glas raakt. 
 5. Zet de glaslatten vast met glaslatschroeven. Breng daarna beglazingskit aan, om te voorkomen dat er water onder de glaslatten kan komen. Kit zorgt ook voor een extra goede isolatie van de kozijnen. Vul ook de gaatjes van de schroeven op met plamuur. 
 6. Laat de kit en plamuur drogen en maak daarna alles schoon met water (lauwwarm). Schuur de plamuur licht op en maak stofvrij met terpentine. Nu is het mogelijk om de plamuur af te lakken. 

Gebruik het juiste bevestigingsmateriaal

De glaslatschroeven van DynaPlus zijn zo ontwikkeld dat de glaslatten zonder voorboren eenvoudig bevestigd kunnen worden op de kozijnen. De schroeven kunnen zowel binnen als buiten zonder problemen gebruikt worden, doordat de schroeven gecoat zijn met een anti-roest coating. Daarnaast beschikken de schroeven over een speciale punt die splijten van het hout voorkomt en hebben de schroeven freesribben die zorgen voor een mooie afwerking. De schroeven van DynaPlus beschikken daarnaast over een kleine kop met TX-15 aandrijving en hebben een speciale wokkel die zorgt voor een stevige verbinding tussen de glaslatten en de kozijnen. De glaslatschroeven zijn naast voor het monteren of vervangen van glaslatten ook te gebruiken voor kleine latjes of plinten.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
 1. -20%
  dynaplus glaslatschroeven platkop 3,5 x 30/15 mm coating torx 15 inhoud 200 stuks deeldraad
  Normale prijs € 12,17 Aanbiedingsprijs € 9,74
 2. -20%
  dynaplus glaslatschroeven platkop 3,5 x 40/28 mm coating torx 15 inhoud 200 stuks deeldraad
  Normale prijs € 13,12 Aanbiedingsprijs € 10,49
 3. -20%
  dynaplus glaslatschroeven platkop 3,5 x 50/35 mm coating torx 15 inhoud 200 stuks deeldraad
  Normale prijs € 15,75 Aanbiedingsprijs € 12,61
Loading ...
Meer artikelen
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Glaslatten vervangen in 5 stappen Zijn de glaslatten bij uw raam aan vervanging toe? Misschien dat het vervangen van glaslatten een ingewikkeld klusje voor een expert lijkt, maar dat is niet waar. Met dit stappenplan kunt u gemakkelijk zelf de glaslatten vervangen.
 • 1 Verwijder de huidige lat Dat doe u door met een scherp en flexibel mes de kitrand los te maken. Met een plamuurmes kunt u vervolgens met behulp van een schroevendraaier de glaslat loswrikken. Zaag de glaslat vervolgens door midden, verwijder de oude spijkers en maak het raam schoon met een verfkrabber.
 • 2 Maak het raam schoon Voordat de nieuwe glaslat aangebracht kan worden, moet de plaats waar deze komt goed schoongemaakt worden. Veeg daarom al het stof goed weg en ga er daarna met terpentine overheen om het raam en kozijn goed schoon te maken.
 • 3 Maak de nieuwe glaslat klaar Meet eerst de afmetingen en zorg dat u de juiste glaslatten in huis haalt. Zaag de glaslat op maat en markeer alvast de plaatsen waar de glaslatschroeven moeten komen. Dit kunt u makkelijk doen aan de hand van de oude glaslat, Plak vervolgens het glasband achterop de glaslat. Deze kunt u plaatsen op zo’n 3 mm van de bovenkant van de glaslat.
 • 4 Breng de glaslat aan Plaats de glaslat met behulp van de glaslatschroeven. Breng vervolgens beglazingskit aan om het geheel af te werken en gebruik daarna een afstrijkmiddel om de kitrand nat te spuiten. Schraap overtollige kit af met een spatel en laat de kit vervolgens minimaal 24 uur drogen.
 • 5 Zorg voor een goede afwerking Wanneer het geheel droog is, kunt u met lauwwarm water de lat schoonmaken. Is dit gedroogd, dan kunt u de glaslat licht opschuren. Gebruik hiervoor bij voorkeur schuurpapier korrel 320. Stof het geheel vervolgens af met een borstel en maak het oppervlak schoon met terpentine. Is alles schoon en droog? Dan kunt u de glaslat 2 keer aflakken, niet vergeten tussentijds weer licht op te schuren.